Wednesday, May 2, 2007

Green Mate

Unul din locurile mele preferate din Bucuresti este libraria Carturesti.
Este un loc unde ma simt excelent fiindca imbina placerea de a rasfoi paginile cartilor cu aroma ceaiului si muzica relaxanta. De aici se pot cumpara diverse tipuri de ceaiuri (200 citisem in Cotidianul) precum si accesorii pentru acestea. Am ales Connoisseur's Mate Green - Casa de ceai...

Nu stiam despre acesta decat ca este un faimos ceai argentinian. Am aflat apoi ca planta din care provine este Yerba mate (denumire tradusa prin "ceasca de ierburi") -Ilex paraguariensis. Sud-americanii numesc acest ceai "bautura zeilor". El reprezinta un mod revitalizant de a incepe ziua dar si un motiv de socializare pe parcursul acesteia. Este inviorant, stimulativ, tonifica sistemul nervos, ascute inteligenta, alunga oboseala, controleaza apetitul, revigoreaza culorea parului, intarzie imbatranirea si vindeca insomnia. Contine cofeina insa in cantitati mai mici decat cafeaua si ceaiul.




Mate-ul se prepara intr-un recipient special, gourd si se bea cu ajutorul unul "pai" metalic, bombilla. In lipsa acestora, am folosit mijloace traditionale. Sfat personal: incercati-l si cu menta si lamaie - va deveni mai racoritor. Nota: 4/5.


No comments: