Wednesday, May 2, 2007

Carturesti


Fiindca am vorbit de Carturesti, mi-am adus aminte de un articol mai vechi din Jurnalul National - Ceai mai citit? si de campania realizata (fara a pretinde vreun onorariu) de catre agentia de publicitate Leo Burnett.

"Campania pune accent pe importanta atmosferei ce insoteste lectura si efectul acesteia asupra cititorului. "

"Nu este tocmai o campanie. Nu militam pentru ceva, nu vrem sa vindem nimic. Vrem sa atragem atentia asupra detaliilor care ne individualizeaza. De la bun inceput, Carturesti nu si-a propus sa fie o librarie, ci acea librarie, alternativa la librariile comuniste si postcomuniste."


"Ne adresam unui public cultivat, inteligent si creativ. "

"Printurile circumscriu un spatiu dincolo de cotidian care aminteste poate de biroul de lemn pretios al unui scriitor de la inceputul secolului trecut, sau de biroul bunicului in care te strecurai ca sa-i rasfoiesti pe furis cartile in lumina filtrata de storuri usor prafuite de bambus."

Nu am gasit si printul cu Robinson Crusoe, doar pe acesta:

Felicitari!



2 comments:

Magdalena Dale said...

Iar am intrat în ceainăria ta virtuală şi nu pot să nu-ţi spun că textul "Ora ceaiului" este scris după ce am băut un ceai la...Cărtureşti!
Îţi mulţumesc pentru că ai avut răbdare să citeşti textul. Mă bucur foarte mult dacă ţi-a plăcut.În aceeaşi perioadă am scris un poem în lanţ împreună cu altcineva (o poezie mai lungă scrisă de 2 sau mai mulţi poeţi după nişte reguli fixe, specifică liricii de inspiraţie niponă) legată tot de ceai. Este scrisă bilingv (română - engleză) pentru că informaţiile legate de lirica de inspiraţie niponă sunt mai mult în limba engleză, ei fiind mult mai activi decât noi.
Îmi plac "miresmele" de ceai din ceainăria ta virtuală, am să mai trec...

Monica D. said...

Deşi ceainăria mea nu se compară cu Cărtureştiul, mă bucur că reveniţi si aduceţi cu dumneavoastră literatura şi poezia. Lirica niponă mă impresionează prin delicateţea asemănătoare cu aripile flurelui alb... Şi eu v-am vizitat paginile - îmi place să vă descopăr creaţiile şi aş dori să citesc poemul în lanţ amintit!
Mulţumesc!